Växtvärk

Tolv steg till andligt uppvaknande

Växande gör ont. Det är smärta att vakna och inse att man har så många mil att gå för att komma till den totala inre friden. Den som bor i hjärtat och där neutraliteten råder i fullständig frid. Att såren sitter både djupt och ytligt. Ibland förstår man inte sina handlingar. Destruktiviteten som vi alla bär inom oss. Det vi inte ser och förstår i handlingarna som vi utför.

En del äter när de inte klarar av sina sår. En del andra svälter sig. En del söker annan form av lindring, alkohol eller droger. Det är lätt att falla tillbaka i gamla mönster, så som man alltid gjort vid en reaktion. Det är lätt att ramla dit, men om man tar ett djupt andetag och frågar sig varför gör jag det här? Vad är det som händer i min kropp, som jag inte kan hantera utan jag måste göra detta istället?

Att veta att det är det man ska göra, om ingen hjälper en och ingen förklarar. Är en ren omöjlighet. Våga be om hjälp när du inte längre kan hantera situationen. Ensam är inte stark och ingen klarar uppstigningen själv. Det har funnits själar som varit uppvaknade i oändlighet som har lärt sig att hantera allting alldeles själv, du behöver inte göra det.

När man börjar hitta den totala inre friden så ligger allting i dig. Utanför kan det råda stormar och vilda hav men inne i dig förblir du lugn. Du har hittat ditt eget hjärta och din gudsmedvetenhet. Den svajar. Den är där hela tiden men det är upp till dig att den stannar. Övning och åter övning för att komma till den innersta friden i ditt hjärta.

Det är möjligt i det omöjliga att komma dit. Men du måste ta dig dit själv, hjälpen får du längst vägen. Men det är du som måste ta de sista avgörande stegen. Friden finns där och den är din om du sträcker ut dina händer och fångar den. Ingen ställer krav på dig utom dig själv. Sluta springa du ska ingenstans. Du förblir i din kropp tills tiden är inne och därför har du oändligt med tid framför dig.

Det finns ingen konkurrens utanför dig själv du konkurrerar med dig själv när du speglar dig i andra människor och tror du behöver härma och vara där de är. Du är här för din egen skull och endast för din egen skull. Dina steg på jorden är noga uträknande och du går dem på din väg utan att någonsin behöva tävla med någon annans fotspår.

Du ser andra människor flyga men de flyger endast för att de har förstått det som finns att förstå. Det handlar om det du har inom dig själv och ingenting annat.

Det gör ont att växa det gör ont så länge du tillåter att försvåra det för dig. Egentligen är hela uppvaknandet väldigt enkelt byggt om du går i dina egna fotspår. Sluta att lyssna på det som ligger utanför dig. Gå in i dig själv och sök den kunskapen som ligger framför dig men i ditt hjärta.

Du befinner dig just nu i en värld som är under utveckling. Den utvecklingen bygger på rädslor och hot utifrån. Sök då i dig själv efter lugn stillhet och ro. Sök i ditt hjärta och din själ för att finna friden. Lyssna på din andning och din kunskap som bor i dig själv. Du behöver ingen annan. Du är mästaren på jorden som tog dina vingar och kom hit. Nu är det dags för ditt växande och det kan endast finnas i dig.

Längst vägen kommer du finna dina lärare, du kommer bli lärare själv, och elev när det behövs. Du kommer finna att universum skickar allting som du behöver om du är beredd att sträcka ut dina händer och ta emot.

Sat nam Susanna

 

5 comments / Add your comment below

  1. 🦋 Fjäril vingar syns på Haga 🦋. 🎶🎶
    Just den sången kom till mig nu. Du är våran 🦋, som ger oss styrkan, visdom och kunskap.
    Tack

    1. Det är mycket lättare en vad vi tror det är våra mänskliga hjärnor som styr om det för oss och försvårar. kram

Leave a Reply